Cramm Develops Sustainable and Light Weight Boarding Ladder

Logo's EFRO SNN

Cramm Yachting Systems is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van onderdelen van superjachten vanaf 60 meter. Voor de doelgroep van Cramm, de superrijken, is het hebben van een eigen superjacht een uiting van de mate van succes en worden er dan ook extreem hoge eisen gesteld op het vlak van design, kwaliteit en de meest exclusieve en bijzondere luxe en gadgets. Onder deze doelgroep wordt het bewustzijn voor duurzaamheid en het klimaat een steeds belangrijker thema. Dit leidt tot een verandering in de eisen aan producten en onderdelen voor superjachten op het vlak van materiaalgebruik en onderhoud.

In het huidige productontwerp en materiaalgebruik speelt gewicht nauwelijks een rol én is een volledige ‘refit’ van onderdelen van het jacht na 5 jaar de standaard, wat inhoudt dat het product teruggaat naar de productiehal voor herstelwerkzaamheden of vervangen wordt met als doel om het product te herstellen naar de originele (nieuw)staat.

De doelstelling van het project is de ontwikkeling van een prototype boarding ladder voor de superjachtbouw, wat én duurzaam is én wat een aanzienlijk minder gewicht heeft dan de boardingladder die tot nu toe gemaakt word. Dit project wordt mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie.

These developments can be executed thanks to the financial support of the European Union and the European Regional Development Fund. It’s through funds like these that Cramm Yachting Systems is able to continue innovations and develop state of the art technology for the Superyacht industry.

Share this information: